Rum je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon, Portské, Sherry Pedro Ximenez, nebo také tokajské víno. Je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném stáří 23 let, které jsou následně blendovány po dobu minimálně jednoho roku.
Chuť se vyznačuje sladkou medovou viskozitou, tóny muškátu, kůže, tabáku a kávy. V závěru se projevují skořice a zázvor. Voní po karamelizovaném banánu v kombinaci se sušeným ananasem. Ron Zacapa právem patří mezi klenoty destilátů a právem byl zařazen do rumové síně slávy.
Vlastnosti neřesti | |
Obsah alkoholu | 40% |
Objem | 1,0l |
Oblast původu | Karibik |
Doba zrání | 23 let |