Káva

Porovnání výrobku (0)

Brazílie je největším producentem kávy a její produkce tvoří 35 % celosvětové produkce. V zemi je kolem 300 000 farem s rozlohou od půl do 10 000 hektarů a přímo v Brazílii se spotřebuje asi polovina veškeré vyprodukované kávy. Poměr produkce činí 80 % arabiky a 20 % robusty. Velké množství vysoce kvalitních espresso směsí je vyrobeno právě z brazilské kávy. 

Nejznámější brazilskou kávou je Santos. Název si získala podle hlavního přístavu Santos, ze kterého se káva vyváží do celého světa.

Dobrá brazilská káva má relativně nízkou kyselost a vyznačuje se ořechovou sladkou chutí a jemnou texturou. Většina brazilské zelené kávy je zpracována suchou cestou. 

600 Kč

Brazílie je největším producentem kávy a její produkce tvoří 35 % celosvětové produkce. V zemi je kolem 300 000 farem s rozlohou od půl do 10 000 hektarů a přímo v Brazílii se spotřebuje asi polovina veškeré vyprodukované kávy. Poměr produkce činí 80 % arabiky a 20 % robusty. Velké množství vysoce kvalitních espresso směsí je vyrobeno právě z brazilské kávy. 

Nejznámější brazilskou kávou je Santos. Název si získala podle hlavního přístavu Santos, ze kterého se káva vyváží do celého světa.

Dobrá brazilská káva má relativně nízkou kyselost a vyznačuje se ořechovou sladkou chutí a jemnou texturou. Většina brazilské zelené kávy je zpracována suchou cestou. 

160 Kč

Brazílie je největším producentem kávy a její produkce tvoří 35 % celosvětové produkce. V zemi je kolem 300 000 farem s rozlohou od půl do 10 000 hektarů a přímo v Brazílii se spotřebuje asi polovina veškeré vyprodukované kávy. Poměr produkce činí 80 % arabiky a 20 % robusty. Velké množství vysoce kvalitních espresso směsí je vyrobeno právě z brazilské kávy. 

Nejznámější brazilskou kávou je Santos. Název si získala podle hlavního přístavu Santos, ze kterého se káva vyváží do celého světa.

Dobrá brazilská káva má relativně nízkou kyselost a vyznačuje se ořechovou sladkou chutí a jemnou texturou. Většina brazilské zelené kávy je zpracována suchou cestou. 

79 Kč

Medelin je aglomerace v údolí Aburrá, ležící v centrální oblasti pohoří And a kávy z této oblasti patří k nejlepším. Další oblasti, ve kterých se kávovníky pěstují, se rozprostírají mezi výběžky And a ve východních, západních a centrálních horských oblastech. Hornatý terén má velice rozmanité mikroklima, což znamená, že sběr úrody může probíhat téměř po celý rok, jelikož plody kávovníku dozrávají postupně a v rozličných obdobích. Kolumbie má štěstí i v tom, že se nemusí obávat příchodu mrazů, na rozdíl např. od Brazílie, které by mohly zničit úrodu.

Díky dostatku vodních toků se kávová zrna zpracovávají z 90 % mokrou cestou. Z míst, kde je nedostatek vody, se zrna dopravují v pergamenových obalech až do středisek, kde se zpracovávají. 

Medelin Supremo je známá jako jedna z nejlepších prémiových kolumbijských káv. Má plné tělo se sametovou texturou, komplexně vyrovnanou aciditou a čokoládovým nádechem.

Správně připravená kolumbijská káva je uznávaná jako jedna z nejlepších, chuťově vyvážených káv a zároveň se pokládá za nápoj, který je možné pít v kteroukoli denní dobu. K nejlepším kávovníkovým zrnům patří ta, co pocházejí z plantáží v okolí Madelínu, Armenie a Manizelasu. 

600 Kč

Medelin je aglomerace v údolí Aburrá, ležící v centrální oblasti pohoří And a kávy z této oblasti patří k nejlepším. Další oblasti, ve kterých se kávovníky pěstují, se rozprostírají mezi výběžky And a ve východních, západních a centrálních horských oblastech. Hornatý terén má velice rozmanité mikroklima, což znamená, že sběr úrody může probíhat téměř po celý rok, jelikož plody kávovníku dozrávají postupně a v rozličných obdobích. Kolumbie má štěstí i v tom, že se nemusí obávat příchodu mrazů, na rozdíl např. od Brazílie, které by mohly zničit úrodu.

Díky dostatku vodních toků se kávová zrna zpracovávají z 90 % mokrou cestou. Z míst, kde je nedostatek vody, se zrna dopravují v pergamenových obalech až do středisek, kde se zpracovávají. 

Medelin Supremo je známá jako jedna z nejlepších prémiových kolumbijských káv. Má plné tělo se sametovou texturou, komplexně vyrovnanou aciditou a čokoládovým nádechem.

Správně připravená kolumbijská káva je uznávaná jako jedna z nejlepších, chuťově vyvážených káv a zároveň se pokládá za nápoj, který je možné pít v kteroukoli denní dobu. K nejlepším kávovníkovým zrnům patří ta, co pocházejí z plantáží v okolí Madelínu, Armenie a Manizelasu. 

170 Kč

Medelin je aglomerace v údolí Aburrá, ležící v centrální oblasti pohoří And a kávy z této oblasti patří k nejlepším. Další oblasti, ve kterých se kávovníky pěstují, se rozprostírají mezi výběžky And a ve východních, západních a centrálních horských oblastech. Hornatý terén má velice rozmanité mikroklima, což znamená, že sběr úrody může probíhat téměř po celý rok, jelikož plody kávovníku dozrávají postupně a v rozličných obdobích. Kolumbie má štěstí i v tom, že se nemusí obávat příchodu mrazů, na rozdíl např. od Brazílie, které by mohly zničit úrodu.

Díky dostatku vodních toků se kávová zrna zpracovávají z 90 % mokrou cestou. Z míst, kde je nedostatek vody, se zrna dopravují v pergamenových obalech až do středisek, kde se zpracovávají. 

Medelin Supremo je známá jako jedna z nejlepších prémiových kolumbijských káv. Má plné tělo se sametovou texturou, komplexně vyrovnanou aciditou a čokoládovým nádechem.

Správně připravená kolumbijská káva je uznávaná jako jedna z nejlepších, chuťově vyvážených káv a zároveň se pokládá za nápoj, který je možné pít v kteroukoli denní dobu. K nejlepším kávovníkovým zrnům patří ta, co pocházejí z plantáží v okolí Madelínu, Armenie a Manizelasu. 

80 Kč